Αυτοματισμός Αντισεισμικού Ανελκυστήρα της MORIS Hellas

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 Θα θέλατε να ειδοποιηθείτε για επικείμενο σεισμό λίγα δευτερόλεπτα πριν συμβεί;

Οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την ασφάλεια στην κάθετη κίνηση και μπορούμε να μιλάμε πλέον για αντισεισμικούς ανελκυστήρες.

Ο εξοπλισμός τους, διασφαλίζει ότι ο θάλαμος θα μεταφερθεί, κατά τη διάρκεια του σεισμού, με ασφάλεια στον επόμενο όροφο, με ελάχιστες πιθανότητες εγκλωβισμού επιβατών.

Η χρήση τους απαραίτητη και βασική σε κάθε δημόσιο κτήριο αλλά και προσιτή σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Αντισεισμικός μπορεί να γίνει κάθε νέος υδραυλικός ή μηχανικός ανελκυστήρας αλλά και υπάρχουσες εγκαταστάσεις με επιμέρους αναβάθμιση τους.

Τι κάνει έναν ανελκυστήρα αντισεισμικό;

  • Ενίσχυση και θωράκιση επιμέρους τμημάτων στο φρεάτιο και τον θάλαμο όπως ειδικές συνδέσεις υλικών, ενίσχυση σε οδηγούς και στηρίγματα, σασί με αρπάγη προοδευτικής πέδησης. Όλα αυτά εξασφαλίζουν ότι ο θάλαμος θα συνεχίσει να κινείται ομαλά και ευθύγραμμα ακόμα κι αν η σεισμική δόνηση ξεκινήσει πριν να φτάσει σε όροφο.
  • Τοποθετείται αισθητήρας σεισμικών κυμάτων, ανιχνεύει έως και 30 δευτερόλεπτα πριν την εκδήλωση του σεισμού τα πρώτα σεισμικά κύματα
  • Στη συνέχεια ειδικός αυτοματισμός ειδοποιεί τους επιβάτες με οπτικά και ηχητικά σήματα και τους μεταφέρει στον επόμενο όροφο. Εκεί ανοίγουν οι πόρτες και ο θάλαμος ακινητοποιείται ώστε να υπάρξει ομαλή αποβίβαση.

Ο Αυτοματισμός Αντισεισμικού Ανελκυστήρα είναι σύμφωνος με τα πρότυπα ασφαλείας. ΕΝ 81-20, ASME A 17.1

Ρωτήστε τον εγκαταστάτη σας σήμερα για τον αντισεισμικό Ανελκυστήρα Moris Hellas.