Ιστορία

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η οικογένεια Αμπελίδη υπήρξε μια από τις πρώτες οι οποίες ασχολήθηκαν με την εγκατάσταση μηχανικών ανελκυστήρων στην Ελλάδα. Η εμπειρία μας στους ανελκυστήρες χρονολογείται από το 1936, όταν ο Χαράλαμπος Γ. Αμπελίδης αποφάσισε να ασχοληθεί με την εγκατάσταση τους ιδρύοντας ένα από τα πρώτα Τεχνικά Γραφεία στην Αθήνα.

Το 1966 την σκυτάλη παίρνουν οι υιοί του Γεώργιος & Σεραφείμ, οι οποίοι το 1973 εισήγαγαν για 1η φορά στην Ελλάδα υδραυλικό ανελκυστήρα. Το 1983 ο Σεραφείμ Χ. Αμπελίδης, με 25ετη πείρα πλέον στον χώρο της εγκατάστασης ήρθε σε επαφή με το Ιταλικό Εργοστάσιο παραγωγής υδραυλικών ανελκυστήρων MORIS ITALIA srl όπου και ξεκίνησαν την επιτυχημένη συνεργασία έως σήμερα. Από το 2000 και με την είσοδο του Χαράλαμπου Σ. Αμπελίδη στην επιχείρηση η 3η γενιά δημιουργεί πλέον μια σημαντική παράδοση στον χώρο.

Έκτοτε , 35 χρόνια πλέον , αποκλειστικής και συνεχούς επιτυχημένης συνεργασίας, μας καθιστούν ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής εμπορίας και κατασκευής υδραυλικών συστημάτων ανελκυστήρων στην Ελλάδα με πάνω από 55.000 εγκατεστημένους ανελκυστήρες και 450 συνεργαζόμενα συνεργεία εγκατάστασης.